Receptes de tardor

Panellets (30-40 unitats)

 

• 1/2 kg d’ametlla mòlta marcona

• 400 g sucre llustre

• 125 cl d’aigua (un got d’aigua)

• 5 rovells d’ou

• 250 de pinyons

• 1 clares d'ou

• Ratlladura de ½ llimona

• Sucre llustre per arrebossar els panellets

 

Es fa un almívar amb el sucre i l’aigua: es posa l'aigua a la cassola, s'hi afegeix el sucre llustre, es remena una mica perquè es desfaci i després es deixa a foc mitjà fins que el sucre s’acabi de desfer (no cal ni que bulli). Es deixa refredar una mica i s’afegeix l'almívar a l’ametlla. S’hi afegeixen després els rovells d'un en un, barrejant bé, i quan és fred s’hi afegeix la clara a punt de neu. Es deixa refredar la pasta per a l’endemà a la nevera.

L'endemà es formen les boles: més petites per als panellets de pinyons i una mica més grans per als altres. Per als de pinyons, es posen els pinyons en un bol amb un rovell d'ou barrejat i s'hi arrebossen les boles. Els altres panellets s’arrebossen amb la barreja de sucre llustre i farina. Es couen tots al forn a 170º uns 7 o 8 minuts, fins que la part de dalt quedi daurada.

Si voleu fer panellets de xocolata, després d’afegir la clara, s’aparteu una mica de pasta i barregeu-la amb xocolata en pols o cacau. Arrebosseu després els panellets amb barreja de sucre llustre i farina i els coueu com els altres.


© Nutrisalt. Tots els drets reservats.    Política de galetes | Transparència