Seguretat alimentària

La seguretat alimentària vetlla per garantir que un determinat aliment no causarà perjudici al consumidor. És important detectar els agents patògens en qualsevol punt de la cadena alimentària, des de la producció dels aliments fins a la seva millora sensorial i funcional, integrant els aspectes mediambientals, agraris i alimentaris amb els de la nutrició i la salut pública.

Les malalties originades per contaminants presents als aliments suposen un problema creixent de salut pública a escala mundial. La seguretat alimentària és un sector cada dia més important per a la competitivitat de les empreses agroalimentàries, i detectar i quantificar microorganismes patògens als aliments és un dels grans reptes als que s’enfronta avui la indústria alimentària. Això és especialment rellevant per al nostre país i territori, que és un exportador net, sobretot de l’àmbit dels fruits secs, els cereals i l’oli.

 

La seguretat alimentària vetlla per garantir que un determinat aliment no causarà perjudici al consumidor. 

 

Notícies relacionades

30 jul. 2020


El proper 18 de setembre tindrà lloc aquest seminari online, en el qual coneixerem les principals eines i serveis per a les empreses, resultants de la recerca implementada pel centre tecnològic Eurecat dins del...

11 des. 2018

Aquest dimecres 12 de desembre tindrà lloc a la Fira de Reus la jornada “Reptes i tendències de la...

12 jun 2018

L’Ajuntament de Reus impulsa el PECT Nutrisalt amb la implicació dels agents d’R+D+I del territori: la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV, EURECAT i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA). El PECT NUTRISALT és...


© Nutrisalt. Tots els drets reservats.    Política de galetes | Transparència

 flicker